Лечебените масажи биват няколко вида според обработваната част от тялото - Зонотерапия, Рефлекторен, Периостален, Съединителнотъканен и Мусколен. Масажите се прилагат с дозирани механични дразнения върху тялото(кожа, фасции, подлежащи тъкани и органи), чрез различни похвати. Може да се изпълнява както от масажист, така и с помоща на механични апарати и пособия. Прилага се с лечебна и профилактична цел.

Класически масаж известен още като шведски масаж е най-често прилаганият масаж. Той бива: Класически, рефлекторен, апаратен (вибро-, хидро-, вакуум масаж) и древноизточни масажи (зонотерапия на стъпала, шиацу, акупресура и други). Той оказва нервнорефлекторно, хуморално и локално въздействие. Нервнорефлекторното действие се изразява в дразнене на кожни рецептори, които изпращат сигнали до главния мозък и съответно по обратен ред до съответните органи и системи. Хуморалното действие се изразява в активиране синтеза на ацетилхолин, тъканни хормони, витамин D, хистаминоподобни вещества и други. От своя страна те оказват влияние върху нервната и кръвоносната система.

Масаж с Вулканични камъни(HotStone) Тя е една от най древните и същевременно скоро възродени техники на масаж. Топли вулканични камъни нагряти до 50 градуса, се поставят върху енергетични точки на тялото. Преди това клиентът ляга върху кушеткат и масажиста го маже с благовонни масла за да се вдишват и внимателно масажира тялото така, че да се отворят енергетичните центрове, наречени в древната източна медицина чакри. Камъните са стояли потопени цяла вечер в морска вода, за да се изчистят от отрицателната енергия, а на другия ден на слънце, за да се заредят с положителна енергия. Процедурата е с времетраене 60 мин.

Кал апликация съдържа оерганични вещества, смесени с минерали и соли от морето. В нея са открити много важни за човешкия организъм микро и макро елементи: калций, калий, органичен азот, натрий, фосфор,желязо, мед, цинк, хлор,селен и др. Калта намалява напрежението в мускулите и успокоява ревматични болки, създава чуство за релакс и отмора. Помага при радикулит, артрит, полиартрит, дископатия, дискова херния. плексити, неврити, шипове, подагра, лумбаго. Калта се нанася върху нужната за лечение част от тялото. Престоява 15-20 мин., след което се изплаква обилно с течаща вода

Луга компрес се загрява до 40.tC. Болната става се увива или пък компресът се поставя по хода на засегнатия нерв. Поставя се върху нужната за лечението част от тялото. Престоява 15-20.мин., след което се изплаква обилно с течаща вода. Препоръчително се правят 12–14 процедури.

Подводен масаж  е много силен метод за "разбиване" на целулит. При него има съчетаване на топлинното въздействие на водата с механичното действие на масажа и специфичното раздвижване на тъканите от водната струя. Процедурата е от 10+20 мин. в термална вода около 36 - 38tC.

Прилагат се при различни заболявания на опорно-двигателния апарат, вътрешни органи и нервната система. Целта е лечение на основния проблем и профилактика на съпътстващи усложнения. Най-добър резултат и подобрения от лечебен масаж има при: дископатии, лумбаго, дискова херния, болки в гърба от различно естество, мускулни схващания, плексит и др. Чрез масажите се намалява тенденцията за формиране на отоци, както и застоят на кръвта във вътрешните органи, поради преминаването и към периферията. Много от нашите клиенти са опитвали различни неща, но болката се връща. Причината е, че се запазва  грешният модел на движение на тялото поради липса на правилната натовареност на мускулите.

Противопоказания масаж:

  1. При повишена телесна температура
  2. Гнойни процеси по кожата,екземи,обриви,лишеи.
  3. Кръвотечения,кръвоизливи.
  4. Силно раздразнена кожа.
  5. Не се масажират хора с психични заболявания.
  6. Възпаление на вените и лимфните съдове, аневризми и големи разширени кръвоносни съдове.
  7. Злокачествени тумори и подкожни образувания.
Към лентата с инструменти